Maastricht station


De eerste plannen om een spoorlijn te leggen van Maastricht naar Hasselt en Aken, komen al uit 1849. Na even op de tafel gelegen te hebben, kwam er in 1853 een Koninklijk Besluit de goedkeuring. Toen was de komst van deze lijn een feit. Voor deze lijn, waren ook stationsgebouwen nodig dus ook de bouw van deze stations was een zekerheid geworden.

Maastricht stations gebouw

Niet lang erna kwam er dan ook in Maastricht een stations gebouw. De eerste stations waren een stuk buiten de stad. De reden hiervoor was, dat Maastricht een vestingstad was. De eerste stations werden gebouwd van hout. Dit maakte dat het een kwetsbare factor zou zijn bij eventuele belegeringen. Ook zou de vijand per trein makkelijk de vesting kunnen betreden, indien het station binnen de muren gebouwd zou worden. Het afsluiten van de stad, indien nodig was dan een stuk makkelijker.

We hebben het dan ook wel over stations in Maastricht, maar eigenlijk lagen de eerste stations op het gebied van Meersen, naast Maastricht. De vesting werd opgeheven, maar de stations bleven buiten de stad. Het station zou pas binnen de stad komen, wanneer in 1907 de gemeente grens werd aangepast en deze om het station heen kwam te lopen.

Gebouwd in 1913

In 1913 werd het station gebouwd zoals we die nu nog kunnen bezichtigen in Maastricht. Het station voldeed niet meer en er moest een nieuwe worden gebouwd. Er kwam een totaal nieuw ontvangst gebouw.
De stations werden in die tijd niet meer van hout gebouwd, maar van steen. Het gebouw zoals we die nu kennen, is ontworpen door de architect George Willem van Heukelom. Deze architect heeft ook het station in Hengelo, Roosendaal en het Nederlandse deel van het station van Baarle -Nassau ontworpen dat in die tijd gebouwd werd. De architect Willem Van Heukelom, is in contact geweest met architect Hendrik Petrus Berlage, die de Beurs van Berlage in Amsterdam heeft ontworpen.

Bouwstijl station

Het station in Maastricht is opgetrokken in de hollandse neo-renaissance stijl. Het gebouw heeft trapgevels en is gebouwd met rode baksteen. In de tijd dat het station in Maastricht gebouwd werd, was de hal van het station de grootste in Nederland. In de hal zijn bogen en galerijen en glas-in-lood ramen. Deze ramen zijn erin gezet door Charles Eyck.

Internationale verbindingen

Maastricht was in die tijd een belangrijke plaats. Dit maakte het station ook tot een belangrijk middelpunt. De belangrijkheid van het station kwam mede door de verbindingen nationaal en internationaal.

Toeristische stop

Het station in Maastricht is een aangename plaats voor een toeristische stop. De stationshal is voorzien van een paar winkels en een supermarkt. De stationshal is ook van een bank voorzien, voor de reizigers die deze nodig mochten hebben.
Zoals vele stations in Nederland heeft ook het station in Maastricht een stationsrestauratie.


Het station is zeer zeker de moeite waard om te gaan bekijken.
Het station in Maastricht is tevens het eindpunt van de zeer bekende wandelroute het Pieterpad. Die van Pieterburen tot Maastricht loopt.

Het station is gevestigd aan het
Stationsplein 27,
6221 BT Maastricht.