Leuk shoppen in maastricht

Wilt u echt leuk shoppen in Maastricht?
Maastricht is een betoverende stad, die zo uit een sprookjesboek had kunnen komen. Er hangt een buitenlandse sfeer, er zijn prachtige Romaanse bouwwerken en witte gevels. De mooie ligging van Maastricht, aan de Maas, draagt ook haar steentje bij aan de schoonheid van deze stad. Een bezoekje aan Maastricht zal u zeker inspirereren. Vlakbij het station liggen twee heel bijzondere winkelstraatjes, de Rechstraat en de Hoogbrugstraat, die zeker een bezoekje waard zijn.

De Hoogbrugstraat

Op loopafstand van het station ligt de Hoogbrugstraat. De Hoogbrugstraat is een rustige winkelstraat, liggend in de luwte van de Wyckerbrugstraat. Zonder vervelende reclames kunt u hier nog rustig genieten van een bord eten of een kopje koffie. Deze straat zit vol met leuke winkeltjes, waar u originele spulletjes vindt, die niet zomaar iedereen heeft. De werknemers in de winkels hebben alle tijd voor u. In de Hoogbrugstraat bevinden zich cadeau- en boekenwinkels, woon- en interieurwinkelsl, een sport en hobbyzaak en een opticien. Deze opticien bestaat al 25 jaar en is een unieke zaak. De eigenaar is een echte gastheer; er staat altijd koffie voor u klaar, maar ook kunt u hier de lekkerste chocolade en het zuiverste water van de wereld nuttigen. Ook bevindt zich aan deze straat het St. Gillishospitaal, het enige overgebleven gasthuis uit de Middeleeuwen. Ook is er de modewinkel MAX, waar u terecht kunt voor een ruim aanbod damesmode. Hun modecollectie bestaat uit voornamelijk Franse en Italiaanse merken, inclusief allerlei accessoires. Ook kunt u er terecht voor een collectie woonaccessoires, beelden en schilderijen.

De Rechstraat

In deze straat vindt u nog de befaamde Limburgse sfeer van gezelligheid en veiligheid. Het is een echte, gezellige "dorpsstraat". In deze straat vindt u maar liefst meer dan 50 winkels. Er bevinden zich hier aardig wat restaurantjes, een paar goede modewinkels, sport- en hobbywinkels en een boekenwinkel. Ook is er het cadeauwinkeltje Kideku, een eigenzinnige, unieke winkel. Het assortiment is duidelijk anders dan iedere andere cadeauwinkel. Het aanbod is breed, en bestaat onder meer uit sieraden, kleding, tassen, meubelen en verlichting. Kideku is een kleurrijke, verassende winkel. Aan de Hoogbrugstraat bevindt zich ook de winkel "De verwondering". Deze winkel biedt een rijk assortiment aan Franse sieraden, meubels, cadeaus, decoratie, boeken, wierook en verlichting uit meer dan 20 landen. De winkel doet zijn naam eer aan.

De Plankstraat

In de verlenging van de Plankstraat lag vroeger de eerste Romeinse brug van Maastricht. De historie van deze wijk is in de Plankstraat nog altijd zichtbaar. Onder de grond (in de kelder van een hotel) zijn er nog resten van een Romeins plein en een waterput te zien. Bovengronds is de Plankstraat uitgegroeid tot een trendy winkelstraat met een uiteenlopend aanbod in winkels. U vindt hier modewinkels, winkels die zich bezighouden met meubels en decoratie, schoenen- en tassenwinkels, en één van de bekende Marlies Dekkers lingeriezaken.

De Stokstraat

De Stokstraat kenmerkt zich door haar monumentale panden. Na jaren van verwaarlozing werd de straat in 50er en 60er jaren flink vernieuwd. De Stokstraat is toen veranderd in een moderne straat, die haar historische sfeer toch nog heeft behouden. In deze straat vindt u de echte topzaken en de beste modewinkels in Maastricht.