Braderie maastricht

Wilt u een gezellige Braderie in Maastricht bezoeken?
Een braderie is een jaarmarkt waarbij alle deelnemende winkels een marktstalletje buiten op de straat neerzetten en speciale producten verkopen. Ook is er voor de gewone burger de gelegenheid om speciale producten op de markt te brengen en te verkopen. Vaak gaat een braderie gepaard met enorm veel gezelligheid en drukte. Er zijn vaak allerlei dingen te doen, er is er vaak live muziek.

Vroeger werd er in Vlaanderen op een braderij vlees en haring gebraden om deze zo te verkopen. De hedendaagse –ij uitgang in de Brabantse taal was in het West-Vlaams al sinds oudsher een –ie uitgang. Gedurende de hele periode van de Middeleeuwen heen bleef de braderie met –ie klank gebruikt worden voor dit soort evenementen, vanwege de culturele en economische macht van het graafschap ‘Vlaanderen’.

Op maandag tot en met zondag vindt er elke dag wel een markt plaats in Maastricht. Deze markt bevindt zich aan de zuidzijde van het marktplein bij het stadshuis. Op deze markt kunt u iedere dag terecht voor verse producten of een lekkere snack. Op sommige dagen staan er ook andere marktkramen tussen, die bijvoorbeeld bloemen en planten verkopen.

Braderieën en markten in Maastricht

De Maastrichtse markten zijn anders en uniek. Mensen gaan erheen voor de gezelligheid, de grote keuze in producten, de scherpe prijzen en de internationale sfeer. Bezoekers uit Nederland, België én Duitsland komen naar deze bijzondere markten vanwege het uitgebreide aanbod en de verse producten. De Maastrichtse markten geven je een soort vakantiegevoel, de marktverkopers spreken verschillende talen, waaronder natuurlijk Nederlands, maar ook Duits, Frans en een dialect. Maastrichts' gezellige cafés en terrasjes, haar gerenoveerde, ruime marktplein en de goede winkelomgeving zorgen ervoor dat een bezoekje aan een braderie in Maastricht het zeker waard is.

De woensdagmarkt

De woensdagmarkt is een wekelijkse gebeurtenis, de markt bevindt zich rondom het Stadshuis en op het marktplein. Er zijn veel textiel- en kledingstalletjes, een rij met bloemen en plantenkramen, marktkramen met lederwaren en kraampjes met voedingsartikelen. Ook zijn er veel kraampjes die veel diverse en andere hebbedingetjes te koop aanbieden.

Vrijdagmarkt Maastricht

De vrijdagmarkt wordt gehouden rondom het stadhuis en op het vernieuwde marktplein. De markt bestaat uit maar liefst 375 kramen, die de meest uiteenlopende artikelen te koop aan bieden. U vindt er echt alles: groenten, kaas, stoffen, vis, bloemen, parfum, sieraden, kleding, wenskaarten, ritsen en andere naaivoorwerpen, lederen tassen, ondergoed en lingerie.
Achter het kunstige standbeeld van Minckeleers op de Boschstraat begint de vismarkt. Deze markt is tot in Frankrijk bekend. U kunt hier de lekkerste soorten vis kopen en proeven, aan het eind van de markt staat ook nog een grote, exotische groente- en fruitkraam.

De zaterdagmarkt

Vanuit het centraal station van Maastricht loopt u zaterdag´s meteen tegen de antiek- en curiosamarkt van Maastricht aan. De markt bestaat uit meer dan zestig kraampjes, die zelfgemaakte, oude of tweedehandse artikelen aanbieden. U vindt hier veel porselein, meubelen, boeken, munten, grammofoons, sieraden en andere leuke curiosa. Kijk en snuffel gezellig rond tussen de kraampjes en vind het artikel dat u al zo lang zoekt, of het artikel waarvan u dacht dat u het nooit zou vinden.